2009. november 29., vasárnap

Budapest CACIB-Derby

Ma nagyon közel Budapesten rendezték meg a CACIB kiállítást, mely a Derbyvel volt összekötve. Csülök került felvezetésre, melyben nagyon nagy segítségemre Fekete Andrea volt. Ez úton is köszönöm Fekete Árpinak a szakszerű felkészítés, és Andinak a profi handler munkát. :)
Ők ketten Magyarország egyik vezető Bullterrier Kennelének ( http://www.thunderbolts.hu/ ) tulajdonosai.

Eredmény: K1, HPJ, Derby Winner
Bírált: Bojan Matakovic

Örömöm majdnem elvette egy rosszminőségű kutyáiról elhíresült ember. Történt ugyanis, hogy ez az illető bírálatok alatt bekiabálásával, kritizálta kutyámat, és a bírói döntést. Mikor odamentem hozzá, kértem hogy fejezze be a viselkedését, erre még neki állt feljebb. Ordítva minősített engem, kutyáimat, tenyésztői és klub elnöki munkámat. Tette ezt úgy, hogy Ő semmi pozitív eredményt nem tud felmutatni sem jelenéből, sem kutyás múltjából. Kutyáinak külleme, magatartása, nem hogy tudatos tenyésztői munkáról nem árulkodik, de ékes bizonyítékai az anyagi haszonszerzésből szaporított kutyáknak. Azt gondolom, hogy ezek a tőle elhangzott szavak egy kétségbe esett irigy és féltékeny ember utolsó próbálkozásai.

Természetesen aljas vádjait, és kritikán aluli stílusát kikérem magamnak, visszautasítom, és megteszem a megfelelő lépéseket a megfelelő kutyás bizottságoknál.
Ennek az illetőnek ismét sikerült bebizonyítania és megmutatnia hogy nem tud semmit, semmiről és senkiről. Otthon a minusz 1 IQ-jával kombinálgat, aminek semmi valóság alapja sincs.
Mindez ismét megerősíti bennem, hogy az ilyen gondolkodású és viselkedésű embereket ki kell hogy lökje magából a kutyás társadalom.

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia Móni!

Gratulálok!!!
Úgy látszik csak észreveszik a bírák, hogy miért hívják mininek a minit.

A nagy babázás közepette nem mindig érek rá a honlapodat megnézni, de mivel tudtam, hogy nevezted Csücsit, ezért most meglátogattalak.

Az ilyen emberekkel ne foglalkozz, nem érnek annyit.

Puszi Marcsi

Még egyszer GRATULÁLOK!!!

Rita írta...

Szia!

Itt is gratulálunk Csüli eredményéhez!! :)

Igaza van Marcsinak az az ember szót sem érdemel!

Névtelen írta...

Tisztelt Tenyésztő!

Olvastam a hétvégi kiállítással kapcsolatos megjegyzéseit és teljes mértékben eltér a véleményem,(véleményünk) az Ön által leírtaktól.
- remélem a későbbiekben nem okoz problémát, ha gondolataimat név nélkül írom -
Nem voltam jelen az állítólagos bekiabálásnál, de tudom melyik Tenyésztőről van szó.
Ez a Tenyésztő véleményem szerint (ezt az eredményei és a fedeztetései is igazolják)
igen sokat tett azért, hogy Magyarországon a minibull állomány jelentősen javuljon.
Kérdezem én, ki az ma Magyarországon, aki hozzá hasonlóan időt és költséget nem kímélve olyan külföldi kanokkal fedeztetett, mint Ő?
Ez az ember igenis minőségi kutyák előállítására törekszik, több minissel ellentétben.
A hazai bullosoknak, Önnek is inkább meg kellene köszönni, hogy idegen vérvonalú minőségi kölyköket hoz létre, amit a későbbiekben használni lehet.
Ezek után pedig beszéljünk őszintén.
A "Csülökkel" kapcsolatban annyit azért szeretnék megjegyezni, hogy minden tenyésztőnek a saját kutyája a legszebb, ami természetes, de egy pillanatra vegye már le azt a "RÓZSASZÍN SZEMÜVEGET".!
A kutya valóban apró termetű, ami a mai állományban igen pozitív, -(bár itt had jegyezzem meg, hogy nem a mini a túlméretes az országban, hanem a standard állomány igen siralmas, apró, silány minőségű, tisztelet a kivételnek)- de az a két első láb valamiért nagyon elment.
Ez lehet genetika, tartási körülmény, rossz minőségű táplálék illetve vitaminhiány miatt. -a lényeg az, hogy a lábak olyannyira görbék, amit igen ritkán lát az ember.
Ezek után pedig azt mondom, ha Ön egy ilyen súlyos hibával rendelkező kutyát fedeztetésre használ és tőle kölyköket értékesít, az nem más mint a vásárló teljes mértékű becsapása és a tenyésztés megcsúfolása.
Remélem nem sértettem meg ezzel a pár sorral, nem ez volt a szándékom. Csupán annyit szeretnék ha elismernénk a másik ember munkáját és ha egy kutya nem megfelelő minőségű, akkor ne erőltessük......
Végezetül pedig sajnálom, hogy a bullosoknak nem létezik "élő" fórum, ahol több ember is elmondhatná véleményét a témával kapcsolatban.

Tiszteletteljes Üdvözlettel: anonim

Flashbang írta...

Nagyon érdekes, az írása, mert a szóban forgó úr, a tegnapi nap folyamán írásban is, és szóban is bocsánatomat kérte szavaiért, és viselkedéséért. Ez a bocsánatkérést Én elfogadtam.

De igen, problémát okoz, hogy véleményéhez nem vállalja a nevét, beazonosíthatóságát.
Nem szeretnék vitába szállni önnel a szóban forgó úr tenyésztői munkájával kapcsolatban, mert udvarában nem csak a bullterrierek találhatóak. S más terrierek vonatkozásában, lehet, hogy az estleges vitában Ön alulmaradna!!!! Bullterrierek Magyarországi „tenyésztéssel” kapcsolatosan megfogalmazott szavaival, sajnos egyet kell értsek. Igen, ebben igaza van !
Kedves (kisbetűs) anonim ! Rózsaszín szemüveget soha nem hordtam, mint korábbi bejegyzéseim, is igazolják, pontosan látom a kutya hibáit, és pozitív tulajdonságait. Ezt a meglátásomat több fajtaspecialistával, küllembíróval, tenyésztővel, sőt még laikusokkal is megvitattam, de ezek szerint Ön nem tartozik közéjük, vagy ismerőseik körébe.
Sőt tovább megyek, nem csak ezt a kutyát nézem kritikus szemmel, de az állományomban található összes egyedet. Ha Ön ennyire jól ismerné kutyámat, és valóban a realitások talaján maradna, akkor rengeteg más pozitív tulajdonságát is észrevenné. Az Ön elvakultsága nem engedi, hogy a valóságot meglássa. Azt gondolom, hogy ha Ön egy megfelelően képzett bullterrier specialista küllembíró lesz, és Én kíváncsi leszek az Ön véleményére, akkor majd benevezek Önhöz egy bírálatra, és meghallgatom véleményét. Addig is, köszönöm nem kérek a véleményéből ! Addig is kívánom, hogy nagyon nagy érdeklődéssel, és rengeteg tanulni vágyással figyelje a hazai állomány alakulását, fejlődését.

A kutyával kapcsolatos terveim eddig sem voltak titokban tartva. Ezt a tervet az arra érdemes személyekkel vitatom meg, és nem önnel.

Végezetül ajánlom önnek, hogy vegye a fáradságot, és a már létező fórumokat keltse életre. Biztosan izgalmas téma leszek majd azokon is.
Ui.: Érdekes, kedves anonim amikor esetleg gratulálni kellene egy eredményhez, akkor valyon Ön merre jár, akkor miért nem kopácsol ilyen lelkesen a klaviatúrán ?

B írta...

Sziasztok!

Gratula az eredményhez és a kutyához. Meghökkenve olvastam a "sporttárs" viselkedéséről a leírtakat. Nem volt nehéz beazonosítani a bekiabáló személyt, mint ahogy a névtelenül hozzászóló kilétét sem. A vitába nem szállnék be, mert egy szép kutyákkal, szép tartalommal bíró oldal effajta elcsúfításának nincs helye. Elismerésem a tenyésztői felfogás mellett ahhoz, ahogy a kennelben a kutyák igazán „bullok” tudnak maradni, nem úgy mint egyes helyeken, a disznóólba kárhoztatott állomány.

Jó munkát és sok sikert a kutyákhoz.

B írta...

Sziasztok!

Gratula az eredményhez és a kutyához. Meghökkenve olvastam a "sporttárs" viselkedéséről a leírtakat. Nem volt nehéz beazonosítani a bekiabáló személyt, mint ahogy a névtelenül hozzászóló kilétét sem. A vitába nem szállnék be, mert egy szép kutyákkal, szép tartalommal bíró oldal effajta elcsúfításának nincs helye. Elismerésem a tenyésztői felfogás mellett ahhoz, ahogy a kennelben a kutyák igazán „bullok” tudnak maradni, nem úgy mint egyes helyeken, a disznóólba kárhoztatott állomány.

Jó munkát és sok sikert a kutyákhoz.